Informatie

Van 14 t/m 16 juli maken we van Wildeburg voor de tweede maal ons thuis. Ruim drie dagen kamperen in het bamboebos vol muzikale en creatieve waanzin.

Wildeburg behoudt zijn open en vrije karakter. Kruip uit je tentje, kruis de duinen en voel het strand tussen je tenen. Geen haast! Je kiest je eigen moment om te feesten. Geef vol gas en pak je momenten om maximaal te chillen.

Bands en DJ’s spelen non-stop door op de intieme podia. Bouw je eigen feestje, zwem naar een eilandje of relax bij het kampvuur. Je vrienden kom je overal tegen. Vanaf donderdagmiddag kun je al settelen in Wildeburg. Middenin de Noordoostpolder, maar slechts op een uurtje rijden vanaf Amsterdam en Utrecht.

Vraag & antwoord

  • Over Wildeburg
  • Kaarten
  • Camping
  • Vervoer

Over Wildeburg

Hoe werkt het bekersysteem?

Bij de entree van Wildeburg krijg je een bekerfiche. In ruil voor je fiche krijg je bij de bar de eerste beker gratis. Bij elk volgend drankje lever je de beker in voor een schoon exemplaar. Als je niet een weekend lang met een beker wilt rondlopen kan je de beker inleveren voor een fiche. Mocht je een beker kwijtraken: een nieuwe beker kost een half muntje en is niet inwisselbaar voor geld. Hierdoor worden tienduizenden plastic bekers bespaard en blijft Wildeburg mooi schoon.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Ja, deze vind je bij de campingwinkel. Een kleine locker kost € 6,- per dag. Een grote locker kost € 8,- per dag. Na de eerste dag betaal je € 5,- per locker per dag.

Zijn er sigaretten te koop?

Jazeker. Voor alle rokers onder ons verkopen we peuken bij de campingwinkel. Peuken zijn heel moeilijk op te ruimen en erg vervuilend voor het terrein, dus als je deze in de asbakken gooit gaan we heel lekker.

Zijn er poncho's aanwezig?

Er zijn poncho’s te koop bij de campingwinkel, maar we raden aan om je eigen regenjas mee te nemen. Dat is milieuvriendelijker en geeft geen rotzooi op het terrein.

Vinden jullie confetti leuk?

De vele kleine stukjes confetti zijn amper op te ruimen, daarom willen we geen confetti in Wildeburg. Geen zorgen, we maken er sowieso een feest van!

Mag je medicatie meenemen?

Ja, maar neem een doktersverklaring mee.

Wat als je slecht ter been bent?

Het is niet mogelijk om het terrein 100% begaanbaar te maken voor burgers die slecht ter been zijn. Neemt niet weg dat je van harte welkom bent, maar neem dan even contact met ons op. Dan kijken we wat we voor je kunnen doen.

Ben je iets verloren of heb je iets gevonden?

Scoor karma-punten in Wildeburg! Breng gevonden voorwerpen naar het infopunt. Achteraf kun je ons mailen als je iets kwijt bent geraakt.

Kan er gezwommen worden?

Neem je zwembroek en opblaasdieren mee! We raden je wel aan om uitsluitend te zwemmen als je nuchter bent, wanneer het licht is en je samen met andere mensen bent. We kunnen niet verantwoordelijk voor je zijn als je een duik neemt.

Mag ik foto's maken?

Foto’s met je telefoon of een simpele camera maken is prima, maar heb wel respect voor je medemens. Denk goed na voordat je iets op het wilde weide internet zet. Als je met een professionele/spiegelreflex camera foto’s wilt maken, stuur ons dan een mailtje.

Drugs?

Drugs zijn in Wildeburg niet toegestaan.

Waar ligt Wildeburg?

Wildeburg ligt in reacreatiegebied Netl De Wildste Tuin, Kraggenburg.

Wanneer kan je naar binnen en tot wanneer kan je blijven?

Je kan vanaf donderdag 13 juli om 15:00 op de camping terecht. Je tentje kan blijven staan tot en met maandagochtend 12:00. De entree is elke dag geopend van 10:00 tot 00:00.

De openingstijden van de entree zijn:
donderdag: 15:00 – 00:00
vrijdag: 10:00 – 00:00
zaterdag: 10:00 – 00:00
zondag: 10:00 – 20:00

Gaat het feest 's nachts door?

Wildeburg beweegt zich zowel overdag als in de nacht. Er is altijd wel ergens een feestje gaande.

Mag je het festivalterrein verlaten en later terugkomen?

Je mag op vertoon van je bandje het festivalterrein verlaten. Let op: je kan alleen bij je eerste binnenkomst eten en drank meenemen.

Hoe zit het met het statiegeld voor de trash bag?

Bij je festivalticket heb je € 5,- borg betaald voor een trash bag. Deze krijg je samen met een voucher bij de entree. Tegen inlevering van een volle trash bag en de voucher krijg je dit bedrag terug. Zo houden we samen Wildeburg schoon! Je kunt je trash bag inleveren bij de uitgang, op zondag van 09:00 tot 00:00 en maandag van 07:30 tot 12:00.

Wat is de minimumleeftijd?

Om Wildeburger te worden moet je 18 jaar of ouder zijn. Er kan om legitimatie gevraagd worden, dus neem je ID mee.

Kaarten

Hoe zit het met de zondagkaarten?

De zondagkaarten zijn allemaal uitverkocht.

Een zondagkaart geeft toegang vanaf 10.00 uur en de laatste act speelt om 00:00 uur. Daarna volgt een flinke kampvuursessie op de camping. Je kan tot en met maandagochtend blijven, maar er is geen garantie dat er ruimte is om je tentje kan opzetten. Mocht er geen plek zijn, kruip dan vooral bij iemand in de tent. Dat is minstens zo gezellig.

Als dagbezoeker is het niet mogelijk om eten en drinken mee het terrein op te nemen. Een parkeerkaart voor de zondag is voordeliger dan voor het gehele weekend. Prijzen hiervan worden later bekend gemaakt.

Zijn er nog kaarten te koop?

Zowel de weekend- als zondagkaarten zijn gevlogen. Wildeburg is volledig uitverkocht. Ben je nog op zoek naar een kaartje? Ticketswap is de enige plek om veilig een kaartje over te kopen. Hier wordt het verkochte ticket vervangen door een geheel nieuw ticket waardoor je zeker bent van een geldig toegangsbewijs. De naam op het ticket wordt hierbij ook aangepast. De verkoopprijs mag maximaal 120% zijn, zodat commerciële handelaren buiten spel worden gezet.

Waarom moeten kaarten gepersonaliseerd worden?

De kaarten voor Wildeburg zijn erg gewild, wat het aantrekkelijk maakt voor zwarthandelaren. Daarom vragen we om voor elke kaart de naam en mailadres van de bezoeker in te vullen. Nadat dit is gebeurd ontvang je de gepersonaliseerde kaarten. Door het personaliseren van kaarten wordt het lastiger om kaarten op te kopen en te verkopen voor woekerwinsten. Bij de entree van Wildeburg wordt er om je ID gevraagd, dus zorg dat je deze meeneemt en de juiste naam op de kaart staat.

Wanneer moet je de kaarten personaliseren?

De kaarten moeten voor donderdag 13 juli 12.00 uur worden gepersonaliseerd. Staan de kaarten nog op naam van een vriend(in)? Probeer samen naar Wildeburg te komen.

Hoe kan ik de naam op mijn kaart veranderen?

Een naam veranderen via Ticket Transfer is niet meer mogelijk. Als de kaarten op naam van een vriend staan raden we aan samen naar Wildeburg te komen!

Hoe kan ik mijn kaart doorverkopen?

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je niet meer naar het festival kan. De enige manier om je kaart door te verkopen is via TicketSwap. Bij TicketSwap wordt het verkochte ticket vervangen door een geheel nieuw ticket waardoor de koper zeker is van een geldig toegangsbewijs. De naam op het ticket wordt hierbij ook aangepast. De verkoopprijs mag maximaal 120% zijn, zodat commerciële handelaren buiten spel worden gezet.

Mag ik een bandje delen?

Een bandje is strikt persoonlijk en kan je niet delen of overdragen.

Camping

Is er gehoorbescherming aanwezig?

Je hebt maar één gehoor en daar moet je zuinig op zijn. Met Alpine gehoorbescherming heb je voldoende bescherming voor je gehoor en zorg je ervoor dat je na het festival nog steeds de vogeltjes hoort fluiten. Alpine gehoorbescherming is te koop bij alle barren, kassa’s en in de campingwinkel. Van betaalbare schuim-oordoppen tot earplugs van hoge kwaliteit.

Wat mag je aan eigen drank meenemen?

Bij aankomst op donderdag of vrijdag mag je 5 liter drank meenemen, waarvan maximaal 1 liter sterke drank. Dat mag zowel water, melk als bier zijn, als het maar niet in glas zit. Zodra je het terrein verlaat is het niet toegestaan nogmaals drank mee te nemen. Op zaterdag en zondag is het alleen mogelijk eigen eten mee te nemen, geen eigen drank.

Mag ik eten meenemen?

Ja dat mag, maar we hebben ook allerlei fantastische spots om een hapje te eten.

Wat mag je op zaterdag en zondag meenemen aan eigen drank?

Op zaterdag en zondag is het alleen mogelijk eigen eten mee te nemen, geen eigen drank.

Zijn er drinkwatertappunten aanwezig?

Ja, bij de WC’s op de camping.

Wat mag je niet meenemen op de camping?

Glas, drugs, wapens en messen, vuurwerk, fakkels, kaarsen, olie- en gaslampen, huisdieren, aggregaten, grote soundsystems en gasstellen boven de 0,4kg zijn niet toegestaan.

Mag een gasfles mee?

Op de camping zijn kleine gasflessen van maximaal 0,4 KG toegestaan. Grotere gasflessen zijn alleen toegestaan in campers. Campereigenaren met een gasinstallatie moeten een APK-keuringsrapport kunnen tonen van maximaal één jaar oud.

Is het toegestaan om te barbecuen?

Ja, dat mag met een wegwerp-barbecue.

Zijn soundsystems toegestaan op de camping?

Er is altijd wel ergens een feestje in Wildeburg, waardoor iedereen op de camping een eigen moment kiest om de rust te pakken. Daarom is het voor je slapende buren wel zo fijn om geen loeiharde beats te pompen op grote soundsystems. Als Wildeburger kan je zelf wel inschatten wat redelijk is.

Zijn er oplaadpunten voor mijn mobieltje?

Bij de informatiebalie zijn een beperkt aantal oplaadpunten. In ruil voor een half muntje kun je jouw telefoon hier veilig opladen. Voor 6,5 munt (incl. 5 munten borg) kan je ook een powerbank kopen. Deze kan je ook terug inleveren dan krijg je vijf munten borg terug.

Is de camping inbegrepen in het kaartje?

Jazeker, met een weekendkaart kan je van donderdag tot en met maandag kamperen.

Hoe ver is de camping van het festivalterrein?

Het festivalterrein gaat naadloos over in de camping. Op kruipafstand dus.

Zijn auto's toegestaan op de camping?

Auto’s zijn niet toegestaan op de camping. Campers zijn wel toegestaan als je een camperkaart hebt.

Zijn caravans en vouwwagens toegestaan?

Die zijn helaas niet toegestaan, maar campers wel als je een camperkaart hebt.

Mag een camper op de camping staan?

Om met je camper op Wildeburg te staan heb je een camperticket nodig. Deze zijn helaas helemaal uitverkocht.

Wanneer kan ik aankomen met mijn camper?

We raden aan om op donderdag of vrijdag met je camper naar Wildeburg te komen. Hiervoor heb je een camperkaart nodig. Op zondag is het niet mogelijk met je camper aan te komen.

Is er stroom aanwezig?

Er is geen stroom aanwezig voor Wildeburgers. Wel zijn er in de campingwinkel powerbanks te koop/huur om je telefoon op te laden.

Kunnen we een vooropgezette tent huren?

De verkoop van de accomodaties is gestopt.

Kan er gedoucht worden?

Kom fris voor de dag! Op de camping kan er gedoucht worden.

Vervoer

Tot wanneer kan ik een parkeerkaart online kopen?

Parkeerkaarten zijn nu alleen nog aan de deur te koop voor € 20,-.

Zijn er pendelbussen?

Er rijden pendelbussen vanaf station Kampen-zuid. Deze bussen doen er een klein half uurtje over om in Willdeburg aan te komen. Op het station kun je voor €15,- een retourkaartje kopen voor de pendelbus.

Hoe laat rijden de pendelbussen?

De pendelbussen rijden:
Donderdag: 14:00 – 00:00
Vrijdag: 10:00 – 00:00
Zaterdag: geen pendelbussen
Zondag: 10:30 – 23:00
Maandag: 09:00 – 12:00

Waar kan je parkeren?

De parkeerplaats ligt vlakbij het festivalterrein en je rijtuig kan er van donderdag t/m maandag staan. Een parkeerkaart voor het gehele weekend kan alleen nog aan de deur worden gekocht voor €20,-. Op zondag kost een parkeerkaart €10,-.

Kan ik er met mijn fiets komen?

Ja, en je kan je fiets parkeren in een fietsenstalling.

Wat is het adres van Wildeburg?

Wildeburg is gelegen aan de Leemringweg 19 in Kraggenburg.

Zijn er busreizen?

Er zijn busreizen vanuit vier verschillende steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Amersfoort. De bussen vertrekken op donderdag tussen 12:00 en 14:00 (afhankelijk per stad).

Opstapplaatsen:
Rotterdam: Capelsebrug Metrostation P+R11 (bij de vrachtautoparking)
Heen: Donderdag 13 juli om 12.00 uur
Terug: Maandag 17 juli om om 11.00 uur

Utrecht: Veemarktplein (ingang Jaarbeursplein)
Heen: Donderdag 13 juli om 12.30 uur
Terug: Maandag 17 juli om om 11.00 uur

Amersfoort: Station Schothorst (zijde Inputplein)
Heen: Donderdag 13 juli om 13.15 uur
Terug: Maandag 17 juli om om 11.00 uur

Amsterdam: Piet Heinkade 11 (Mövenpick Hotel)
Heen: Donderdag 13 juli om 13.15 uur
Terug: Maandag 17 juli om om 11.00 uur

Hoe kom je er met het OV?

Wildeburg bereik je eenvoudig met het OV. Vanaf station Kampen Zuid rijden er pendelbussen naar het festivalterrein. De pendelbussen rijden:
Donderdag: 14:00 – 00:00
Vrijdag: 10:00 – 00:00
Zaterdag: geen pendelbussen
Zondag: 10:30 – 23:00
Maandag: 09:00 – 12:00