Brandpunt

Dit jaar bereikt de Wildlive nieuwe hoogten dankzij het Brandpunt; een ontmoetingsplek vol muziek, workshops en sprekers. Om je te laten inspireren, op te laden en waar vlammen vonken tot diep in de nacht. Waar Wildeburg ontwaakt, omringd door stalen bomen, staat vuur centraal.
Een co-creatie van ATM Modelart, Red Bull & Wildeburg.

VRIJDAG
12:00 Wildeburg jamsessie
Monkey Jam en INI Movement (o.a. Umoja) trappen het Brandpunt af! Neem je instrumenten mee en verwonder je aan deze helden.

ZATERDAG
11:00 Intuitief Schilderen op muziek met ‘Zielenknijpers’ Koen de Graaf & Marcel Petit
Op zoek naar ware diepte en je echte ik? Breng een bezoek aan de Zielenknijpers en laat deze twee mannen diep in je ziel kijken. Zij zullen jou met kunst en muziek voor de allereerste keer in je leven je echte zelf laten zien.

12:15 Workshop tenenlezen met Jolanda Veldhoen
Tenen zijn een spiegel van hoe een mens letterlijk in het leven staat. Kijken naar je tenen (of naar die van een ander) zal nooit meer hetzelfde zijn na het volgen deze workshop.

14:00 Tim den Besten leest voor uit zijn boek ‘Zou er Wifi in de hemel zijn?’
Je kunt hem kennen van zijn programma’s (Super Stream Me, Tims Tent) en columns (Quinoakutten) voor de VPRO en we hebben gehoord dat hij ook een kater heeft dus kom lekker luisteren!

15:45 Bijencursus met professor Jonathan Berg
Al duizenden jaren leven mensen en bijen samen en speelt de bij een rol in onze religie, economie en samenleving. Hoe is ons denken over de bijensamenleving verschoven en wat zegt dit over ons?

17:45 Typhoon: Het Vuur, De Ezel en De Droom
Een verhaal over verbinding, identiteit en de verwachtingscultuur.
Aan de hand van verhalen en anecdotes zoomt hij in in op zijn processen, als persoon en als kunstenaar, in het licht van maatschappelijke thema’s, met name identiteit.

ZONDAG
11:00 Word wakker met een muzikale verrassing
Geniet van de ochtendzon en geniet van deze muziek in zijn puurste vorm en het daarbij behorende kippenvel.

12:15 Workshop zang en stemgebruik met Kim Sutherland
Je hoeft geen ervaren of zelfverzekerde zanger te zijn. Kim laat je zien hoe je stem werkt, waar de grenzen liggen, en hoe je deze kunt verleggen. Bereid je voor om te genieten van de magie van je stem en begeleid te worden in de liefdevolle handen van een expert.

14:45 Wout van Helden lezing ‘Anti-aging, hoe wordt ik minstens 100 jaar oud?’
In theorie is de eerste persoon die 150 jaar oud wordt al onder ons. Kunnen we er dan voor zorgen dat we al feestend minstens 100 jaar oud worden. Hoe dan? Kom luisteren naar hoe Wout van Helden, die door een combi van Psycho-Neuro-Immunologie en lessen uit Blue zones, de weg naar een centenarian voor je vrijmaakt.

16:45 Bewuste verlangens met Mirjam Ravensbergen
Wat nu als die ander niet (meer) jouw gedachten kan lezen? Het sleutelwoord is communicatie en een dosis lef. In een uur durige workshop leer je alles over je verlangens voelen en communiceren, hoe kom je in je relatie dichter tot elkaar.

18:30 Reis door het Heelal met Govert Schilling
Je staat er niet elke dag bij stil, maar wij zijn één met de kosmos.
Wetenschapsjournalist Govert Schilling weet alles over het heelal. Hij neemt je mee op een verrassende ontdekkingsreis langs planeten, sterren, supernova’s en zwarte gaten. En hij maakt duidelijk dat wij ons bestaan niet los kunnen zien van miljarden jaren kosmische evolutie. Wie écht behoefte heeft aan een out-of-this-world-experience mag deze presentatie niet missen!