Over welk onderwerp gaat je vraag?

Wildeburg

Waar ligt Wildeburg?

Wildeburg ligt in recreatiegebied Netl De Wildste Tuin, Kraggenburg.

Wanneer kan je naar binnen en tot wanneer kan je blijven?

Je kan vanaf donderdag 12 juli om 15:00 op de camping terecht. Je tentje kan blijven staan tot en met maandagochtend 12:00.
De openingstijden van de entree zijn:
Donderdag: 15:00 – 00:00
Vrijdag: 10:00 – 00:00
Zaterdag: 10:00 – 00:00
Zondag: 10:00 – 20:00

Mag je het festivalterrein verlaten en later terugkomen?

Je mag op vertoon van je bandje het festivalterrein verlaten. Let op: je kan alleen bij je eerste binnenkomst eten en drank meenemen.

Hoe zit het met het statiegeld voor de trash bag?

Bij je festivalticket heb je € 5,- borg betaald voor een trash bag. Deze krijg je samen met een voucher bij de entree. Tegen inlevering van een volle trash bag en de voucher krijg je dit bedrag terug. Zo houden we samen Wildeburg schoon! Je kunt je trash bag inleveren bij de uitgang.

Hoe werkt het bekersysteem?

Bij de entree van Wildeburg krijg je een bekerfiche. In ruil voor je fiche krijg je bij de bar de eerste beker gratis. Bij elk volgend drankje lever je de beker in voor een schoon exemplaar. Als je niet een weekend lang met een beker wilt rondlopen kan je de beker inleveren voor een fiche. Mocht je een beker kwijtraken: een nieuwe beker kost een half muntje en is niet inwisselbaar voor geld. Hierdoor worden tienduizenden plastic bekers bespaard en blijft Wildeburg mooi schoon.

Wat is de minimumleeftijd?

Om Wildeburger te worden moet je 18 jaar of ouder zijn. Er wordt om legitimatie gevraagd, dus neem je ID mee.

Wat als je slecht ter been bent?

Het is niet mogelijk om het terrein 100% begaanbaar te maken voor burgers die slecht ter been zijn. Neemt niet weg dat je van harte welkom bent, maar neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we je meer vertellen.

Kan er gezwommen worden?

Neem je zwembroek en opblaasdieren mee! We raden je wel aan om uitsluitend te zwemmen als je nuchter bent, wanneer het licht is en je samen met andere mensen bent. We kunnen niet verantwoordelijk voor je zijn als je een duik neemt.

Ben je iets verloren of heb je iets gevonden?

Scoor karma-punten in Wildeburg! Breng gevonden voorwerpen naar het infopunt. Achteraf kun je ons mailen als je iets kwijt bent geraakt.

Mag je medicatie meenemen?

Ja, maar neem een doktersverklaring mee.

Vinden jullie confetti leuk?

De vele kleine stukjes confetti zijn amper op te ruimen, daarom willen we geen confetti in Wildeburg. Geen zorgen, we maken er sowieso een feest van!

Van meerdere kanten kregen we de vraag of biologische confetti wel is toegestaan. We hebben zijn er even ingedoken (haha), want we snappen dat mensen er blij van worden. Echter, biologische confetti blijft alsnog lang zichtbaar, zeker als er geen water overheen gaat. In de week na Wildeburg komen er weer gewone bezoekers naar het terrein en die gunnen we ook een schoon gebied. Daarom dus ook geen biologische confetti op Wildeburg.

Zijn er poncho’s aanwezig?

Er zijn poncho’s te koop bij de campingwinkel, maar we raden aan om je eigen regenjas mee te nemen. Dat is milieuvriendelijker en geeft geen rotzooi op het terrein.

Zijn er sigaretten te koop?

Jazeker. Voor alle rokers onder ons verkopen we peuken bij de campingwinkel. Peuken zijn heel moeilijk op te ruimen en erg vervuilend voor het terrein, dus als je deze in de asbakken gooit gaan we heel lekker. Bij de entree krijg je een zakasbak, zodat je altijd je peukies kwijt kan.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Ja, deze vind je bij de campingwinkel. Een kleine locker kost € 6,- per dag. Een grote locker kost € 8,- per dag. Na de eerste dag betaal je € 5,- per locker per dag.

Drugs?

Drugs zijn in Wildeburg niet toegestaan.

Mag ik foto’s maken?

Foto’s met je telefoon of een simpele camera maken is prima, maar heb wel respect voor je medemens. Denk goed na voordat je iets op het wilde weide internet zet. Professionele- en spiegelreflexcamera’s zijn niet toegestaan. Als je deze toch graag mee wilt nemen, stuur ons dan een mailtje.

Kaarten

Zijn er nog kaarten te koop?

Wildeburg is volledig uitverkocht. Alle weekend- en zondagkaarten zijn gevlogen! Wil je een kaart van iemand overnemen? Pas op voor kansloze oplichters en koop alleen via Ticketswap.

Is het belangrijk dat de juiste naam op de kaart staat?

Ja. De kaarten voor Wildeburg zijn erg gewild, wat het aantrekkelijk maakt voor zwarthandelaren. Door kaarten op naam te verkopen wordt het lastiger om kaarten op te kopen en te verkopen voor woekerwinsten. Bij de entree van Wildeburg wordt er om je ID gevraagd, dus zorg dat deze meeneemt en de juiste naam op de kaart staat.

Hoe kan ik de naam op mijn kaart veranderen?

De naam kan je wijzigen via Ticket Transfer. Hiervoor wordt € 10,00 aan servicekosten gevraagd. Dat is om te ontmoedigen dat onze tickets massaal worden opgekocht, met als doel om door te verkopen. Een naam wijzigen kan tot zaterdag 12 juli 22:00. Via deze deze link kan je de naam wijzigen.

Hoe kan ik mijn kaart doorverkopen?

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je niet meer naar het festival kan. De enige manier om je kaart door te verkopen is via TicketSwap. Bij TicketSwap wordt het verkochte ticket vervangen door een geheel nieuw ticket waardoor de koper zeker is van een geldig toegangsbewijs. De naam op het ticket wordt hierbij ook aangepast. De verkoopprijs mag maximaal 120% zijn, zodat commerciële handelaren buiten spel worden gezet.

Mag ik een bandje delen?

Een bandje is strikt persoonlijk en kan je niet delen of overdragen.

Ik heb een zondagkaart. Wat is belangrijk om hierover te weten?

Je mag met een zondagkaart vanaf 10:00 het terrein op en blijven plakken tot maandagochtend. Er is geen garantie dat er plek is voor je tent. Mocht er geen plek zijn, vertoef dan een nachtje bij nieuwe vrienden of oude bekenden.

Als dagbezoeker is het niet mogelijk om eten en drinken mee het terrein op te nemen.

Een parkeerkaart voor de zondag kan op de site worden gekocht voor € 10,00 en op het festival kost deze € 12,00. Deze prijzen zijn alleen voor de zondag en zijn dus goedkoper dan parkeertickets voor het hele weekend.

Camping

Wat mag je aan eigen drank meenemen?

Bij aankomst op donderdag of vrijdag mag je 5 liter drank meenemen, waarvan maximaal 1 liter sterke drank. De 5 liter mag zowel water, melk als bier zijn, als het maar niet in glas zit. Zodra je het terrein verlaat is het niet toegestaan nogmaals drank mee te nemen. Op zaterdag en zondag is het niet mogelijk eigen eten en drinken mee te nemen.

Tussen de camping en het festival zit geen afscheiding, dus je kan gewoon met je lauwe klats naar de podia lopen.

Mag ik eten meenemen?

Ja dat mag, maar we hebben ook allerlei fantastische spots om een hapje te eten.

Zijn soundsystems toegestaan op de camping?

Er is altijd wel ergens een feestje in Wildeburg, waardoor iedereen op de camping een eigen moment kiest om de rust te pakken. Daarom is het voor je slapende buren wel zo fijn om geen loeiharde beats te pompen op grote soundsystems. Als Wildeburger kan je zelf wel inschatten wat redelijk is.

Is het toegestaan om te barbecuen?

Vanwege de droogte zijn barbecues helaas niet meer toegestaan, ook geen kleine wegwerpbarbecues.

Mag een gasfles mee?

Op de camping zijn kleine gasflessen van maximaal 0,4 KG toegestaan. Grotere gasflessen zijn alleen toegestaan in campers. Campereigenaren met een gasinstallatie moeten een APK-keuringsrapport kunnen tonen van maximaal één jaar oud.

Wat mag je niet meenemen op de camping?

Glas, barbecues, drugs, wapens en messen, vuurwerk, fakkels, kaarsen, olie- en gaslampen, huisdieren, aggregaten, grote soundsystems en gasstellen boven de 0,4kg zijn niet toegestaan.

Zijn er drinkwatertappunten aanwezig?

Ja, bij de WC’s op de camping.

Wat mag je op zaterdag en zondag meenemen aan eigen drank en eten?

Op zaterdag en zondag is het niet meer mogelijk eigen eten en drinken mee te nemen. Op donderdag en vrijdag wel.

Is de camping inbegrepen in het kaartje?

Jazeker, met een weekendkaart kan je van donderdag tot en met maandag kamperen. Met een zondagkaart kan je van zondag op maandag kamperen, maar er is geen garantie dat er plek is voor je tent. Mocht er geen plek zijn, vertoef dan een nachtje bij nieuwe vrienden of oude bekenden.

Is de camping dichtbij het festivalterrein?

Het festivalterrein gaat naadloos over in de camping. Op kruipafstand dus.

Zijn auto’s toegestaan op de camping?

Auto’s zijn niet toegestaan op de camping. Campers zijn wel toegestaan als je een camperkaart hebt. De camperkaarten zijn inmiddels uitverkocht.

Zijn caravans en vouwwagens toegestaan?

Die zijn helaas niet toegestaan, maar campers en busjes wel als je een camperkaart hebt.

Mag een camper op de camping staan?

Ja, dat kan als je een camperkaart hebt.

Is er stroom aanwezig?

Er is geen stroom aanwezig voor Wildeburgers. Wel zijn er in de campingwinkel powerbanks te koop/huur om je telefoon op te laden.

Kunnen we een vooropgezette tent huren?

Een weekendticket voor Wildeburg is inclusief campingplaats. Het is helaas niet meer mogelijk om een vooropgezette tent te huren, dit kon tot 3 juli.

Er zijn tot 10 juli nog wel kartenten beschikbaar!

Waar staan de vooropgezette tenten?

De vooropgezette tenten staan op een apart gedeelte van Wildeburg. Hierdoor is het mogelijk om bij sommige tenten ook stroom aan te bieden. Daarnaast hebben sommige tenten een terras met stoelen, een tafel of zelfs een hangmat.

Mag een camper op de camping staan?

Yes! Er is een aparte ingang voor campers. Hiervoor zijn speciale camperkaarten te koop a €65,- vanaf dinsdag 15 mei om 12:00 uur. Je hoeft dan geen aparte parking ticket te kopen. Op de helft van de camping kunnen tentjes en campers staan en op de andere helft alleen tentjes. Je vrienden kunnen dus met eigen tentjes om je camper staan.

Wanneer kan ik aankomen met mijn camper?

We raden aan om op donderdag of vrijdag met je camper naar Wildeburg te komen. Hiervoor heb je een camperkaart nodig. Op zondag is het niet mogelijk met je camper aan te komen.

Ik wil graag met een camper komen. Waar kan ik camperkaarten kopen?

Camperkaarten zijn inmiddels helaas uitverkocht.

Mag ik de Kartent (de kartonnen tent) houden?

De Kartent (de kartonnen tent) mag je houden. De overige tenten zijn huurtenten.

Moet ik borg betalen voor een vooropgezette tent?

Nope, je betaalt geen borg.

Hoe kan ik inchecken bij een vooropgezette tent?

Zodra de poorten van Wildeburg open gaan, zijn er mensen van Kartent en Camp Solutions aanwezig zodat je kan inchecken in je gereserveerde accommodatie. Uitchecken is niet nodig.

Tot en met wanneer kan ik een accommodatie boeken?

De verkoop van vooropgezette tenten loopt tot en met dinsdag 3 juli. Kartenten zijn te koop tot en met dinsdag 10 juli.

Ik wil graag een accommodatie boeken. Mijn vrienden nemen hun eigen tentjes mee. Kunnen zij wel bij mij in de buurt staan?

Alleen bij de KarTenten is het mogelijk om dat je vrienden dichtbij jouw staan. Mits andere bezoekers het al niet hebben volgebouwd met tenten. Voor de andere vooropgezette tenten is er een afscheiden gebied voor de accommodaties. Hier is het niet mogelijk om zelf meegenomen tenten op te zetten.

Ik wil samen met meerdere vrienden meerdere accommodaties boeken en wil graag bij elkaar staan. Kan dat?

Dat is zeker mogelijk! Indien je meerdere accommodaties tegelijkertijd in één keer besteld, regelen wij dat je bij elkaar komt te staan.

Vervoer

Parking & Pendelbus tickets tijdens Wildeburg

Tijdens het festival worden parking tickets en pendelbustickets verkocht aan de deur of in de bus.

Spoorwerkzaamheden tijdens Wildeburg

Tijdens Wildeburg zijn er spoorwerkzaamheden rond Zwolle. Pak je de trein vanuit de Randstad via Lelystad, dan heb je geen last van de werkzaamheden. In Kampen-Zuid staat de pendelbus voor je klaar die je voor de poorten van Wildeburg afzet. Bekijk je reisadvies op ns.nl.

Een goed alternatief zijn de busreizen vanuit tien verschillende steden.

Vanaf waar en wanneer rijden de pendelbussen?

De pendelbussen rijden vanaf Kampen Zuid op de volgende tijden:

Donderdag: van 14:00 – 00:00
Vrijdag: van 10:00 – 00:00
Zaterdag: geen pendelbussen
Zondag: van 10:30 – 23:30
Maandag: vanaf 09:00

Hoe kom ik er met de auto?

Navigeer naar Mammouthweg 30, Kraggenburg. Koop van tevoren alvast je parkeerkaart!

Zijn er ook busreizen?

Er zijn busreizen vanuit negen verschillende steden. De bussen vertrekken op donderdag tussen 11:00 en 13:00 (afhankelijk per stad). De terugreis is gepland op maandag om 12:00.

De bussen vertrekken vanaf de stations van Amsterdam, Amersfoort, Breda, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Rotterdam en Utrecht. De busreizen gaan door wanneer er voldoende animo is. Op de site van Busjedelen kan je zien hoeveel inschrijvingen er nog nodig zijn.

De bustickets zijn, zo lang er nog plek is, te koop tot en met zondag 8 juli 23:00 uur.

Waar kan je parkeren?

Je rijtuig kan van donderdag t/m maandag op de parkeerplaats staan. Een parkeerkaart voor het gehele weekend kost in de voorverkoop €20,-. Aan de deur is dit €25,-. Op zondag kost een parkeerkaart €10,- en €12,- aan de deur. Parkeerkaarten voor het weekend kan je hier vooraf online kopen. Navigeer naar Mammouthweg 30, Kraggenburg.

Kan ik er met mijn fiets komen?

Ja, en je kan je fiets parkeren in een fietsenstalling.