Informatie - Wildeburg
12.13.14 Juli 2019

Over welk onderwerp gaat je vraag?

Wildeburg

Waar ligt Wildeburg?

Wildeburg ligt in reacreatiegebied Netl De Wildste Tuin, Kraggenburg.

Wanneer kan je naar binnen en tot wanneer kan je blijven?

Je kan vanaf donderdag 11 juli om 14:00 op de camping terecht. Je tentje kan blijven staan tot en met maandagochtend 12:00.

 

De openingstijden van de entree zijn:
Donderdag: 14:00 – 00:00
Vrijdag: 10:00 – 00:00
Zaterdag: 10:00 – 00:00
Zondag: 10:00 – 20:00
Maandag: 08:00 – 12:00

Hoe zit het met het statiegeld voor de trash bag?

Bij je festivalticket heb je € 10,- borg betaald voor een trash bag. Deze krijg je samen met een voucher bij de entree. Tegen inlevering van een volle trash bag en de voucher krijg je dit bedrag terug. Zo houden we samen Wildeburg schoon! Je kunt je trash bag inleveren bij de uitgang.

Mag je foto’s maken?

Foto’s met je telefoon of een simpele camera maken is prima, maar heb wel respect voor je medemens. Denk goed na voordat je iets op het wilde weide internet zet. Als je met een professionele/spiegelreflex camera foto’s wilt maken, stuur ons dan een mailtje.

Drugs?

Drugs zijn in Wildeburg niet toegestaan.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Nee, er zijn geen kluisjes te huur in Wildeburg. Laat je dure spullen dus thuis en ga zorgeloos op reis.

Zijn er poncho’s aanwezig?

Er zijn poncho’s te koop bij de campingwinkel, maar we raden aan om je eigen regenjas mee te nemen. Dat is milieuvriendelijker en geeft geen rotzooi op het terrein.

Vinden jullie confetti leuk?

De vele kleine stukjes confetti zijn amper op te ruimen, daarom willen we geen confetti in Wildeburg. Geen zorgen, we maken er sowieso een feest van!

Mag je medicatie meenemen?

Ja, maar neem een doktersverklaring mee.

Ben je iets verloren of heb je iets gevonden?

Scoor karma-punten in Wildeburg! Breng gevonden voorwerpen naar de campingwinkel. Achteraf kun je ons mailen als je iets kwijt bent geraakt.

Kan er gezwommen worden?

Neem je zwembroek en opblaasdieren mee! We raden je wel aan om uitsluitend te zwemmen als je nuchter bent, wanneer het licht is en je samen met andere mensen bent. We kunnen niet verantwoordelijk voor je zijn als je een duik neemt.

Kaarten

Zijn er nog kaarten te koop?

Zowel de weekend- als de zondagkaarten zijn gevlogen, Wildeburg is volledig uitverkocht. Wil je een kaart van iemand overnemen? Pas op voor kansloze oplichters en koop alleen via Ticketswap!

Ik heb een zondagkaart. Wat is belangrijk om hierover te weten?

Je mag met een zondagkaart vanaf 10:00 het terrein op en blijven plakken tot maandagochtend. Er is geen garantie dat er plek is voor je tent. Mocht er geen plek zijn, vertoef dan een nachtje bij nieuwe vrienden of oude bekenden.

Als dagbezoeker is het niet mogelijk om eten en drinken mee het terrein op te nemen.

Een parkeerkaart voor de zondag kan op de site worden gekocht voor € 12,50 en op het festival kost deze € 15,00. Deze prijzen zijn alleen voor de zondag en zijn dus goedkoper dan parkeer tickets voor het hele weekend.

Ik heb een zondagkaart gekocht, maar nog niet ontvangen. Wat nu?

Je ontvangt je tickets nadat je ze hebt gepersonaliseerd. Voor elke kaart vragen we je de naam en het mailadres van de bezoeker in te vullen. Als je nog niet weet wie er mee gaat, kan je dit ook later doen. Bij de entree wordt de naam gecontroleerd, dus zorg dat de juiste info op de kaart staat.

Waar kan ik mijn weekendkaart terugvinden?

Je kan je kaart terugvinden in je mail, wanneer je zoekt op Paylogic of Wildeburg. Is ie daar niet, neem dan contact op met PayLogic

Is het belangrijk dat de juiste naam op de kaart staat?

Ja! De kaarten voor Wildeburg zijn erg gewild, wat het aantrekkelijk maakt voor zwarthandelaren. Door kaarten op naam te verkopen wordt het lastiger om kaarten op te kopen en te verkopen voor woekerwinsten. Bij de entree van Wildeburg wordt er om je ID gevraagd, dus zorg dat deze meeneemt en de juiste naam op de kaart staat.

Hoe kan ik de naam op mijn kaart veranderen?

De naam kan je wijzigen via Ticket Transfer. Hiervoor wordt € 5,00 aan servicekosten gevraagd. Dat is om te ontmoedigen dat onze tickets massaal worden opgekocht, met als doel om door te verkopen. Er is geen deadline om een naam te wijzigen

Hoe koop je een kaart van een onbekende over?

TicketSwap is de enige weg als je kaart wilt overkopen van iemand die je niet kent. Het verkochte ticket wordt vervangen door een geheel nieuw ticket, waardoor je zeker bent van een geldig toegangsbewijs. Ook de naam wordt hierbij aangepast. Helaas horen we nu al veel verhalen van mensen die worden opgelicht, dus laat je niet verleiden via een andere weg te kopen!

 

Let op: een veelgebruikte methode van oplichters is om je via een zogenaamde prive-advertentie naar een nep-site of nep-mail van TicketSwap te leiden. Dit is amper van echt te onderscheiden. Check altijd of je werkelijk op www.ticketswap.nl zit. En over het algemeen geldt: als het te mooi klinkt om waar te zijn, is dat het ook.

Hoe koop je een kaart over van een vriend?

Ticket Transfer gebruik je om een kaart van een vriend over te nemen. Ook hierbij wordt er een geheel nieuwe kaart uitgegeven. Het is echter geen veilige manier om geld en kaarten tussen onbekenden uit te wisselen. Laat je dus niet verleiden dit toch te gebruiken via bijvoorbeeld Marktplaats.

Kan je ook via andere sites aan kaarten komen?

Nee. Alle kaarten worden op naam verkocht en dit wordt bij de entree gecontroleerd. Kaarten gekocht via andere sites zoals Tickettack en Viagogo worden niet aan de deur geaccepteerd.

Mag je een weekendbandje delen?

Een bandje is strikt persoonlijk en kan je niet delen of overdragen.

Hoe verkoop je kaarten?

Heb jij een kaartje voor Wildeburg weten te scoren, maar kan je niet meer gaan? Scoor karma punten en verkoop hem voor een eerlijke prijs via TicketSwap.

 

We horen vaker dat mensen het buiten TicketSwap willen verhandelen, zodat ze er meer geld voor kunnen vragen. Dit vinden we niet des Wildeburgs, we adviseren mensen hem voor de originele prijs door te verkopen. Buiten TicketSwap zijn ook veel oplichters actief.

 

Gebruik TicketSwap als je de kaart wilt verkopen aan een onbekende en Ticket Transfer als hem wilt overdragen aan een vriend.

Camping

Is de reguliere camping inbegrepen in het kaartje?

Jazeker, met een weekendkaart kan je van donderdag tot en met maandag kamperen op de reguliere camping. Met een zondagkaart kan je van zondag op maandag kamperen, maar er is geen garantie dat er plek is voor je tent. Mocht er geen plek zijn, vertoef dan een nachtje bij nieuwe vrienden of oude bekenden.

Waar koop je vooropgezette tenten en camperkaarten?

Vooropgezette tenten en camperkaarten zijn te vinden op de camping pagina. 

Camperkaarten zijn alleen nog beschikbaar voor Camping de Voorst. Veel accomodaties zijn inmiddels uitverkocht. Wees snel als je geen zin hebt om met een tentje te slepen richting Wildeburg!

Mag een camper op de camping staan?

Ja, dat kan met een camperkaart. Deze is alleen nog te koop voor Camping de Voorst.

Camping De Voorst is je spot als je het Wildeburg weekend wilt doorbrengen met een betere nachtrust en meer comfort. Deze camping ligt op 10 minuten fietsen van het festivalterrein en heeft vaste sanitaire voorzieningen, stroom en wifi.

Mag een caravan op de camping staan?

Dit is alleen mogelijk op Camping de Voorst. Hier breng je je Wildeburg weekend door met een betere nachtrust en meer comfort. De Voorst ligt op 10 minuten fietsen van het festivalterrein en heeft vaste sanitaire voorzieningen, stroom en wifi.

Waar staan de vooropgezette tenten?

Er zijn twee plekken waar vooropgezette tenten staan. Nieuw dit jaar is Camping De Voorst. Wil je het Wildeburg weekend doorbrengen met een betere nachtrust en meer comfort? Dan is dit je spot. Deze camping ligt op 10 minuten fietsen van het festivalterrein en heeft vaste sanitaire voorzieningen, stroom en wifi.

 

Wil je comfort, maar wel bij het festivalterrein slapen? Dan slaap je op de festivalcamping met vooropgezette tenten. Dit is een afgescheiden gebied, grenzend aan de reguliere camping.

Is het belangrijk dat een camperticket op de juiste naam staat?

Nee. Campertickets worden niet op naam gecontroleerd, zoals met reguliere tickets. Het is dus niet van belang dat de juiste naam op het ticket staat.

Ik wil graag een accommodatie boeken. Mijn vrienden nemen hun eigen tentjes mee. Kunnen zij wel bij mij in de buurt staan?

Alleen bij de KarTenten en campers op de reguliere camping is het mogelijk dat je vrienden dichtbij jou staan. Mits andere bezoekers het al niet hebben volgebouwd met tenten.

 

De andere vooropgezette tenten staan op een afscheiden gebied. Hier is het niet mogelijk om zelf meegenomen tenten op te zetten.

Ik wil samen met meerdere vrienden meerdere accommodaties boeken en wil graag bij elkaar staan. Kan dat?

Dat is zeker mogelijk! Indien je meerdere accommodaties tegelijkertijd in één keer besteld, regelen wij dat je bij elkaar komt te staan.

 

Heb je niet tegelijk geboekt, maar wil je wel bij elkaar staan? Stuur ons dan een mailtje.

Hoe en wanneer kan je inchecken als je een vooropgezette tent hebt geboekt?

Zodra de poorten van Wildeburg open gaan kan je je melden bij de balie voor vooropgezette tenten. Daar kan je inchecken voor je gereserveerde accommodatie.

 

Heb je een tent gehuurd bij Camping de Voorst? Dan meld je je bij hun receptie.

Wanneer kan je aankomen met een camper?

We raden aan om op donderdag of vrijdag met je camper naar Wildeburg te komen. Hiervoor heb je een camperkaart nodig. Op zondag is het niet mogelijk met je camper aan te komen.

Mag een gasfles mee?

Op de camping zijn kleine gasflessen van maximaal 250 gram toegestaan. Grotere gasflessen zijn alleen toegestaan in campers. Campereigenaren met een gasinstallatie moeten een APK-keuringsrapport kunnen tonen van maximaal één jaar oud.

Zijn auto’s toegestaan op de camping?

Auto’s zijn niet toegestaan op de festivalcamping. Campers zijn wel toegestaan als je een camperkaart hebt.

 

Bij Camping de Voorst zijn auto’s wel toegestaan.

Mag ik eten meenemen?

Ja dat mag, maar zorg dat het niet in glas zit. We hebben ook allerlei fantastische spots om een hapje te eten!

Is het toegestaan om te barbecuen?

Ja, dat mag met een wegwerp-barbecue.

Zijn soundsystems toegestaan op de camping?

Er is altijd wel ergens een feestje in Wildeburg, waardoor iedereen op de camping een eigen moment kiest om de rust te pakken. Daarom is het voor je slapende buren wel zo fijn om geen loeiharde beats te pompen op grote soundsystems. Als Wildeburger kan je zelf wel inschatten wat redelijk is.

Wat mag je aan eigen drank meenemen?

Bij aankomst op donderdag of vrijdag mag je 5 liter drank meenemen óf 1 liter sterke drank. De 5 liter mag zowel water, wijn als bier zijn, als het maar niet in glas zit. Zodra je het terrein verlaat is het niet toegestaan nogmaals drank mee te nemen. Op zaterdag en zondag is het alleen mogelijk eigen eten mee te nemen, geen eigen drank.

Wat mag je niet meenemen op de camping?

Confetti, gasflessen groter dan 250 gram, glaswerk (uitgezonderd parfum), professionele camera’s, selfiesticks, drugs, aggregaten, kolen-bbq’s (wegwerp bbq’s uitgezonderd), lampenolie, vuurwerk, graffiti spuitbussen, verfstiften, medicijnen (tenzij doktersverklaring), wapens, grote soundsystems, reclameuitingen, fakkels, kaarsen, (lach)gaspatronen, messen (uitgezonderd eetbestek).

 

Om te zorgen dat er voor alle Wildeburgers genoeg campingplek is, moet de grootte van je tent in verhouding staan met het aantal personen dat er in slaapt. Als je vragen hebt of iets wel of niet mee mag, stuur dan een mailtje naar [email protected]

Wat mag je op zaterdag en zondag meenemen aan eigen drank en eten?

Op zaterdag en zondag is het alleen mogelijk eigen eten mee te nemen, geen eigen drank.

Zijn er drinkwaterpunten aanwezig?

Ja, bij de WC’s op de camping.

Vervoer

Hoe kom ik er met de auto?

Navigeer naar Mammouthweg 30, Kraggenburg. Koop van tevoren alvast je parkeerkaart in de shop!

Hoe kom je er met het OV?

Wildeburg bereik je eenvoudig met het OV. Vanaf station Kampen Zuid rijden er pendelbussen naar het festivalterrein. Zaterdag 6 juli en zondag 7 juli zijn er werkzaamheiden op het spoor tussen Zwolle en Kampen-Zuid. Je kunt dan de NS-bus pakken.

De pendelbussen rijden op de volgende tijden:
Donderdag: 13:00 – 00:00
Vrijdag: 10:00 – 00:00
Zaterdag: geen pendelbussen
Zondag: 10:30 – 23:00
Maandag: 09:00 – 12:00
Pendelbuskaarten kosten € 15,- voor een retour en zijn vooraf al te koop in de shop.

Zijn er busreizen?

Er zijn busreizen vanuit zes verschillende steden. De bussen vertrekken op donderdag of vrijdag.

 

De bussen vertrekken vanaf de stations van Amsterdam, Breda, Groningen, Leiden, Rotterdam en Utrecht. De busreizen gaan door wanneer er voldoende animo is. Op de site van Busjedelen kan je zien hoeveel inschrijvingen er nog nodig zijn.

 

De bustickets zijn, zo lang er nog plek is, te koop tot en met zondag 7 juli 23:00 uur.

Waar kan je parkeren?

Je rijtuig kan van donderdag t/m maandag op de parkeerplaats staan. Een parkeerkaart voor het gehele weekend kost in de voorverkoop € 20,-. Aan de deur is dit € 25,-. Een parkeerkaart voor zondag kost in de voorverkoop € 12,50 en ter plekke € 15,-. Parkeerkaarten kan je hier vooraf online kopen.