8 9 10 juli 2022
NL / ENG

Info

Wat vinden we belangrijk?

In Wildeburg genieten we van onze vrijheid, dus voel je op je plek en wees wie je wilt zijn. Iedereen is gelijk en we respecteren elkaars geaardheid, gender, afkomst, kleur en geloof. We maken er samen een waanzinnig weekend van, in je eentje is er geen polonaise.

In Wildeburg zijn we nergens aangebonden, maar we zien de grenzen van het grenzeloze. Iedereen kiest op de camping een eigen moment om te slapen, dus hou rekening met elkaars rust. Ga op in het nu en laat het scherm voor wat het is. Een kiekje maken voor het thuisfront doen we allemaal; geef andere mensen wel hun privacy. Zwemmen is alleen toegestaan tussen 08:00 en zonsondergang; doe dit nuchter en met andere mensen. We laten het werk van de vele kunstenaarscollectieven intact.

Gezamenlijk hebben we de verantwoordelijkheid voor elkaar. Racisme, vandalisme en seksuele intimidatie zijn absoluut een no-go. Ja betekent ja, nee betekent nee, misschien betekent nee en stilte betekent nee. Vermoed je dat er over iemands grenzen heen wordt heen gegaan, check dan of diegene ok is. Voel je je onveilig? Al onze medewerkers zijn aanspreekbaar, je kan op iemand afstappen bij wie jij je prettig voelt. Dit kan iedereen zijn, van EHBO tot barpersoneel en beveiliging tot badmeesters.

Wildeburg houdt van bamboe en van de natuur. Breek daarom alsjeblieft geen takken af om te gebruiken als feestverhogende middelen. Moet je plassen? Gebruik zo’n prachtige Dixie om nare gele walmen en wc-papier in de bamboejungle te voorkomen. De vele groene gewassen zijn overigens een perfecte schuilplek voor teken, controleer elkaar hier regelmatig op. 

 

Over Wildeburg

Dat kan! We zoeken nog mensen voor achter de bar en bij productie. Vul hier het formulier in:

Wildeburg ligt in reacreatiegebied Netl De Wildste Tuin, Kraggenburg.

Je kan vanaf donderdag 7 juli om 14:00 op de camping terecht. Je tentje kan blijven staan tot en met maandagochtend 12:00. Je kan met een bandje het terrein op en af. Met een zondagticket is dit niet mogelijk.

De openingstijden van de entree zijn:
Donderdag: 14:00 – 00:00
Vrijdag: 10:00 – 00:00
Zaterdag: 10:00 – 22:00
Zondag: 10:00 – 18:00

Bij je festivalticket heb je € 10,- borg betaald voor een trash bag. Deze krijg je samen met een voucher bij de entree. Tegen inlevering van een volle trash bag en de voucher krijg je dit bedrag terug. Zo houden we samen Wildeburg schoon! Je kunt je trash bag inleveren bij de uitgang.

Bij de entree van Wildeburg krijg je een bekerfiche. In ruil voor je fiche krijg je bij de bar de eerste beker gratis. Bij elk volgend drankje lever je de beker in voor een schoon exemplaar. Als je niet een weekend lang met een beker wilt rondlopen kan je de beker inleveren voor een fiche. Mocht je een beker kwijtraken: een nieuwe beker kost een half muntje en is niet inwisselbaar voor geld. Hierdoor worden tienduizenden plastic bekers bespaard en blijft Wildeburg mooi schoon.

Foto’s met je telefoon of een simpele camera maken is prima, maar heb wel respect voor je medemens. Denk goed na voordat je iets op het wilde weide internet zet. Als je met een professionele/spiegelreflex camera foto’s wilt maken, stuur ons dan een mailtje.

Drugs zijn in Wildeburg niet toegestaan.

Nee, er zijn geen kluisjes te huur in Wildeburg. Laat je dure spullen dus thuis en ga zorgeloos op reis.

Jazeker. Voor alle rokers onder ons verkopen we peuken bij de campingwinkel. Bij de entree delen we weer zakasbakken uit. Nog altijd belanden er peuken op de grond en deze zijn ontzettend moeilijk op te ruimen. Elke peuk is er 1 te veel, dus gebruik alsjeblieft altijd je zakasbak. De week na Wildeburg komen er weer reguliere bezoekers en we gunnen hen ook een schoon terrein.

De vele kleine stukjes confetti zijn amper op te ruimen, daarom willen we geen confetti in Wildeburg. Geen zorgen, we maken er sowieso een feest van!

Ja, maar neem een doktersverklaring mee.

Scoor karma-punten in Wildeburg! Breng gevonden voorwerpen naar de campingwinkel.

Je kunt jouw spullen afhalen op de volgende momenten:
Van donderdag tot maandag 12:00 uur: bij de campingwinkel
Maandag 20:00 – 22:00: neemt contact op via [email protected] of stuur een berichtje over de locatie.
Dinsdag 10:00 – woensdag 14:00 uur: neem contact op via [email protected] of stuur een berichtje over de locatie.
Hierna liggen gevonden voorwerpen bij de gemeente Noordoost Polder. Vind jouw spullen via Gevonden Voorwerpen

Om Wildeburger te worden moet je 18 jaar of ouder zijn. Er wordt om legitimatie gevraagd, dus neem je ID mee.

Het natuurgebied heeft mooie stranden en water. Zwemmen of het op een andere wijze betreden van het water, is volledig op eigen risico en alleen toegestaan binnen de ballenlijnen. Buiten deze lijnen is het betreden van het water verboden. Zwemmen is alleen toegestaan tussen 08:00 en zonsondergang. Er is toezicht op de waterkant aanwezig, echter geen officiële. Organisatie kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor calamiteiten.

Jazeker, ’s nachts kan het flink afkoelen en we hebben een lang weekend voor de boeg. Je wilt je zeker warm aan kunnen kleden als het nodig is.

Wees zuinig op je oren! Het is slim om oordoppen met een speciaal muziekfilter te gebruiken. Zo hoor je de muziek nog altijd super goed, kun je nog steeds praten met de mensen om je heen én bescherm je je gehoor. We verkopen (slaap)oordoppen bij de campingwinkel, Partyplugs bij de bemande kassa’s en PLUG-it oordoppen bij de barren.

Het leven op Wildeburg is op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor enige vorm van lichamelijk of geestelijk letsel als gevolg van je bezoek.

Je bent verantwoordelijk voor je eigen spullen, de organisatie is zijn niet aansprakelijk voor enige vorm van schade aan eigendommen en/of goederen.

Toegang tot Wildeburg wordt enkel verleend op vertoon van een geldig toegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs. In ruil voor een toegangsbewijs ontvang je een toegangsbandje. Deze is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Wees lief en respectvol! Als iemand zich schuldig maakt aan ongewenste intimiteiten, racistische en/of discriminerende opmerkingen, wordt degene verwijderd en eventueel overgedragen aan de politie.

Zonder toestemming van de organisatie is het niet toegestaan om artikelen te verhandelen, te flyeren en/of monsters uit te delen op het festivalterrein, de campings en de parkeerterreinen.

Bij de entree Wildeburg kan de beveiliging jouw persoonlijke eigendommen (bagage, auto’s of campers) onderzoeken op verboden voorwerpen. De beveiliging heeft de mogelijkheid om je te fouilleren. Als je de controle weigert, kan toegang tot Wildeburg worden ontzegd.

Roken is alleen toegestaan in de open lucht. Zorg er alsjeblieft voor dat je peuken niet in de natuur belanden maar in je zakasbak.

Alleen op donderdag of vrijdag is het toegestaan om drank mee te nemen via de entree. Je mag maximaal 5 liter non-/zwak alcoholische drank meenemen waarvan 1 liter sterke drank.

Op het terrein van Wildeburg wordt gefotografeerd/gefilmd. Bij betreding van het terrein ga je hiermee akkoord en is het mogelijk dat je op de gevoelige plaat wordt gelegd.

Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, beveiliging, medisch team en andere medewerkers. De organisatie van Wildeburg kan de toegang weigeren of je van het terrein verwijderen indien je dit niet doet.

Kaarten

Alle weekendkaarten en zondag kaarten zijn volledig uitverkocht. Wil je een kaart van iemand overnemen? Pas op voor kansloze oplichters en koop alleen via Ticketswap.

Je kan je kaart terugvinden in je mail, wanneer je zoekt op Paylogic of Wildeburg. Is ie daar niet, vraag hem dan op bij via I Lost My Ticket.

Ja! De kaarten voor Wildeburg zijn erg gewild, wat het aantrekkelijk maakt voor zwarthandelaren. Door kaarten op naam te verkopen wordt het lastiger om kaarten op te kopen en te verkopen voor woekerwinsten. Bij de entree van Wildeburg wordt er om je ID gevraagd, dus zorg dat deze meeneemt en de juiste naam op de kaart staat.

Je kunt de persoonlijke gegevens op een ticket wijzigen via Name Change. Het is echter geen veilige manier om geld en kaarten tussen onbekenden uit te wisselen. Laat je dus niet verleiden dit toch te gebruiken via bijvoorbeeld Marktplaats. Er is geen deadline om een naam te wijzigen.

Wil je je kaart verkopen, maar ken je niemand die hem over zou willen nemen? Dan kun je hem veilig verkopen via Ticketswap.

Ticketswap is de enige manier als je een kaart wilt overkopen van iemand die je niet kent. Het verkochte ticket wordt vervangen door een geheel nieuwe kaart waardoor je zeker bent van een geldig toegangsbewijs. Ook de naam wordt hierbij aangepast. Helaas horen we regelmatig verhalen van mensen die worden opgelicht, dus laat je niet verleiden via een andere weg te kopen!

Alleen via Wildeburg.nl en TicketSwap kan je geldige kaarten kopen. Alle kaarten worden op naam verkocht en dit wordt bij de entree gecontroleerd. Kaarten gekocht via andere sites zoals Tickettack en Viagogo worden niet aan de deur geaccepteerd.

Je mag met een zondagkaart vanaf 10:00 het terrein op en blijven plakken tot maandagochtend. Er is geen garantie dat er plek is voor je tent. Mocht er geen plek zijn, vertoef dan een nachtje bij nieuwe vrienden of oude bekenden.

Als dagbezoeker is het niet mogelijk om eten en drinken mee het terrein op te nemen.

Een parkeerkaart voor de zondag kan op de site worden gekocht voor € 15,00. Deze prijzen zijn alleen voor de zondag en zijn dus goedkoper dan parkeer tickets voor het hele weekend.

Een bandje is strikt persoonlijk en kan je niet delen of overdragen.

Je ontvangt je tickets nadat je ze hebt gepersonaliseerd. Voor elke kaart vragen we je de naam en het mailadres van de bezoeker in te vullen. Als je nog niet weet wie er mee gaat, kan je dit ook later doen. Bij de entree wordt de naam gecontroleerd, dus zorg dat de juiste info op de kaart staat.

Camping

Jazeker, met een weekendkaart kan je van donderdag tot en met maandag kamperen op de reguliere camping. Met een zondagkaart kan je van zondag op maandag kamperen, maar er is geen garantie dat er plek is voor je tent. Mocht er geen plek zijn, vertoef dan een nachtje bij nieuwe vrienden of oude bekenden.

Ja, dit kan in combinatie met een camperkaart. Deze zijn helemaal uitverkocht. 

Ja, camperkaarten worden op naam gecontroleerd zoals met reguliere kaarten. Als je met een camper komt volg je de borden ‘Camper Kaarten’. Alle inzettenden hebben een entreekaart nodig.

Onze camping is exclusief bedoeld voor campers die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen. (Tijdelijk) Omgebouwde voertuigen zoals busjes, stationcars met matras, auto’s met een daktent worden dus niet toegelaten. Campers hebben een maximale lengte van 800 cm. Caravans en vouwwagens zijn niet toegestaan.

We raden aan om op donderdag of vrijdag met je camper naar Wildeburg te komen. Hiervoor heb je een camperkaart nodig. Op zondag is het niet mogelijk met je camper aan te komen.

De campingbazen wijzen je naar de juiste plek, volg altijd de instructies op van de medewerkers om je camper te plaatsen. Je camper blijft vervolgens het hele weekend staan, het is niet mogelijk om tijdelijk met je camper weg te rijden later weer terug te komen. Je hebt altijd toestemming nodig van de campingbazen om op de camping te rijden, geef bij aankomst bij de campingbazen aan wanneer je wilt vertrekken. Zij zorgen voor een handige uitrijplek.

Dat is niet mogelijk. Net als vouwwagens zijn caravans niet toegestaan. 

Jazeker, er is een pompstation aanwezig. Je kunt dit ook doen bij de FayaFaya.

Auto’s zijn niet toegestaan op de festivalcamping. Campers zijn wel toegestaan als je een camperkaart hebt.

Kleine campinggasflesjes tot 250 gram zijn toegestaan op de camping. Voor de veiligheid zijn de volgende dingen belangrijk:
  • Gasflesjes nooit in de brandende zon laten liggen
  • Hou ruime afstand van tenten
  • Gebruik het nooit in je tent, ook niet in je voortent
  • Zorg dat je gasfles stevig staat op een vlakke grond.

Ja, bij de WC’s op de camping en bij een aantal WC’s op het festivalterrein.

Ja dat mag, alleen op donderdag en vrijdag wanneer je voor de eerste keer het terrein binnenkomt. Zorg dat het niet in glas zit. We hebben ook allerlei fantastische spots om een hapje te eten!

 

Onderstaande voorwerpen zijn op het gehele evenemententerrein inclusief festivalterrein en camping verboden:
confetti, gasflessen, laserpennen, glaswerk (uitgezonderd parfum), professionele camera’s, paraplus, selfiesticks, drugs, aggregaten, kolen-bbq’s, lampenolie, vuurwerk, kaarsen, fakkels, (vuur)wapens, medicijnen (tenzij doktersverklaring en uitgezonderd neusspray), huisdieren, grote geluidsinstallaties, reclameuitingen, stickers, flyers, graffiti en stiften, walkietalkies, , messen (uitgezonderd eetbestek).

De grootte van de tent moet overeenkomen met het aantal personen dat daadwerkelijk in de tent slaapt. Dat betekent: niet met twee personen in een legertent. Alsnog vragen of je iets wel of niet mag meenemen? Stuur vooral een mailtje naar [email protected]

Er is altijd wel ergens een feestje in Wildeburg, waardoor iedereen op de camping een eigen moment kiest om de rust te pakken. Daarom is het voor je slapende buren wel zo fijn om geen loeiharde beats te pompen op grote soundsystems. Als Wildeburger kan je zelf wel inschatten wat redelijk is.

De huurtenten staan verspreid over het terrein. Volg de borden ‘Huurtenten’ als je een huurtent hebt geboekt. Als je een Tipi hebt geboekt volg je de borden ‘FestiTent’ om in te checken.

Alleen bij Tipi’s en PODs is het mogelijk dat jouw vrienden een tent vlakbij plaatsen, mits er ruimte is. De andere huurtenten staan bij elkaar en is het niet mogelijk om een extra tentje bij te zetten.

Borg wordt ongeveer twee weken na het uitchecken op de rekening gerestitueerd.

Heb je je huurtent doorverkocht via Ticketswap? Vraag dan je borg terug via het terugbetalingsformulier.

Jazeker, dat kan via Ticketswap. De borg verkoop je niet mee, dit vraag je terug via het terugbetalingsformulier.

Als je een huurtent overkoopt via Ticketswap pin je de borg bij het inchecken. Dit is € 50 voor reguliere tenten en € 100 voor luxe tenten.

Zodra de poorten van Wildeburg open gaan kan je je op het terrein melden bij de balie voor Huurtenten. Daar kan je inchecken voor je geboekte tent.

Heb je een Tipi geboekt? Dan meld je je bij ‘FestiTent’.

We raden aan om op donderdag of vrijdagochtend met je camper naar Wildeburg te komen. Hiervoor heb je een camperkaart nodig, deze koop je hier. Op zaterdag en zondag is het niet mogelijk met je camper aan te komen.

Bij aankomst op donderdag of vrijdag mag je 5 liter drank meenemen waarvan 1 liter sterke drank. De 5 liter mag zowel water, wijn als bier zijn, als het maar niet in glas zit. Zodra je het terrein verlaat is het niet toegestaan nogmaals drank mee te nemen. Op zaterdag en zondag is het alleen mogelijk eigen eten mee te nemen, geen eigen drank.

Op zaterdag en zondag is het niet mogelijk om eten of drinken mee te nemen op het terrein.

Ja, dat mag met een wegwerp-barbecue, mits er geen brandgevaar is door aanhoudende droogte.

Er is geen stroom aanwezig op de reguliere camping. Wel zijn er in de campingwinkel powerbanks te koop/huur om je telefoon op te laden. Bij sommige huurtenten is het mogelijk om stroom af te nemen, alle lodges zijn sowieso voorzien van elektriciteit.

In de wilde natuur gedijen de teken en muggen goed. Controleer jezelf en elkaar regelmatig op teken en neem antimuggen Deet mee om gekrab te voorkomen. Vind meer informatie.

Vervoer

Wildeburg bereik je eenvoudig met het OV. Vanaf station Kampen Zuid rijden er pendelbussen naar het festivalterrein.
De pendelbussen rijden op de volgende tijden:

Donderdag: 13:00 – 00:00
Vrijdag: 10:00 – 00:00
Zaterdag: geen pendelbussen
Zondag: 10:00 – 23:00
Maandag: 09:00 – 12:00

Pendelbuskaarten kosten € 15,- voor een retour en zijn vooraf al te koop in de shop.

Een enkele rit vanaf het terrein naar Kampen Zuid is te koop bij de bemande kassa’s. Dit is verkrijgbaar van donderdag tot zondagnacht 02:00 uur met pin voor € 10,-
Vanaf zondag 18:00 uur kun je ook een enkele rit halen bij de pendelbus met pin voor voor €10,-

Er zijn busreizen vanuit verschillende steden (afhankelijk van welke dag je vertrekt): Amsterdam CS, Breda CS, Groningen CS, Rotterdam CS, Leiden CS en Utrecht CS. De bussen vertrekken op donderdag en vrijdag en rijden zondag of maandag weer terug. De busreizen gaan alleen door als er voldoende animo is. De vertrektijden zijn afhankelijk per stad, over exacte tijden worden kopers nog geïnformeerd.

De bustickets kun je hier kopen: www.wildeburg.nl/shop

Staat jouw stad er niet bij? Vraag een busreis aan via de website van Busje Delen.

Navigeer naar Mammouthweg 32, Kraggenburg en volg de borden. Koop van tevoren alvast je parkeerkaart met voordeel in de shop!

Je rijtuig kan van donderdag t/m maandag op de parkeerplaats staan. Het navigatieadres is Mammouthweg 32. Volg vervolgens de borden ‘Parking’. Een parkeerkaart voor het gehele weekend kost in de voorverkoop € 25,-. Parkeren voor zondag is in de voorverkoop €15,- Aan de deur is dit duurder. Parkeerkaarten kan je via wildeburg.nl/shop vooraf online kopen.

Jazeker, navigeer dan naar Mammouthweg 26, Kraggenburg en volg de borden “Kiss & Ride”. Vanaf daar is het 10 minuten wandelen naar de entree.

Sorry, no content